За-Беля-Не!


ДО НС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ПП ГЕРБ
ДО БСП
ДО ДПС
ДО ПП АТАКА
ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

.

ОТВОРЕНО ПИСМО

НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
ОТ ФБ ГРУПА „ПРОТЕСТЪТ – И КАК ПРОДЪЛЖАВАМЕ”

https://www.facebook.com/groups/152043221627126/

ДАМИ И ГОСПОДА,

След проведените избори на 12 май 2013г. резултатите са изключително показателни за доверието на българина към институциите. Въпреки, че Вие сте наясно, че не представлявате истински българския народ и това не е представителната власт на суверена, описана в Конституцията, си позволихте да съставите правителство, което не издържа и три дни, без срещу него да излязат на протест български граждани.

Проф. Чавдар Кръстев казва:

”За проведените на 12.05.2013 г. предсрочни парламентарни избори на СИК бяха представени избирателни списъци, според които право на глас в Република България имат 6 919 260 избиратели.
За попадналите в Народното събрание на Република България народни представители от партия ГЕРБ, Коалиция за България, партия „Движение за права и свободи“ и партия „Атака“ са гласували 2 683 073 избиратели.
4 236 187 български граждани не са гласували за тях!
Почти два пъти повече!
Е, може ли да считаме 42 Народно събрание за легитимно?
Знам! Знам, че по закон е легитимно!
А по морал?

Моля ви, който може, да ми отговори…
Защото отговорът в мен гласи: НЕ! НЕ Е ЛЕГИТИМНО!
Само 2 683 073 избиратели са изпратили свой народни представители в НС на РБ.
4 236 187 български граждани са останали без свои народни представители в НС!
Това ли е представителната демокрация, както е записано в Конституцията на РБ? Две трети от българските граждани да не бъдат представени? Потвърдено от Сергей Станишев в днешното му изказване в НС.
Въобще, това демокрация ли е?
Е, аз знам, че формално това е демокрацията на РБ, но тя морална ли е?
Моля ви, който може, да ми отговори…
Защото отговорът в мен напъва да излезе навън: НЕ! ТОВА СЪВСЕМ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!”

При така изложените аргументи г-да и дами, не смейте да вземате решение за проекта АЕЦ”Белене”, защото вие изобщо не представлявате българския народ – суверенът според Конституцията на България.

Можете да направите нещо друго обаче, за България, а не против нея.
Да бъдат предоговорени всички концесии за подземните богатства на България, които според Конституцията са изключителна държавна собственост, която вие, „избраните”, сте предоставили на чужди и български олигарски срещу смешните максимални 4% концесионна такса.

Истинският кошмар за всички българи може да започне скоро, защото правителството на страната ще продължи преговорите за строителството на АЕЦ”Белене”.

А, относно „Белене”, да не сте посмели да подпишете още някое заробващо споразумение като тези на Тец „Марица-1″ и “Марица – 3”.
Единственото, което трябва да се прави по проекта”Белене”, е наказателна отговорност.

„ОТ ПРОЕКТА АЕЦ „БЕЛЕНЕ” СА ОТКРАДНАТИ 792 740 626 МИЛИОНА ЕВРО – ПАРИ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ! КРАДЦИТЕ СА РУСКИ И БЪЛГАРСКИ „ЕНЕРГИЙНИ ЛЕШОЯДИ”!

След като Симеон, Кунева и Ферхойген с лъжа принудиха България да затвори преждевременно печелившите атомни реактори на АЕЦ”Козлодуй” и лишиха българския народ от приличен стандарт на живот, същите обиграни мошеници предприеха друг печеливш ход – коварен и жесток, който обричаше България на унизителна бедност.

Ликвидирайки ”старата АЕЦ”, Симеон и Кунева вече бяха помислили за новата атомна централа – “Белене” и как чрез нея да правят пари – много пари!
По нареждане на премиера Сакскобургготски, министърът на енергетиката Милко Ковачев в края на 2002 г. внася предложение написано на 2 страници, „за размразяване”на проекта АЕЦ „Белене.

Със съдействието на Меглена Кунева, услужливата френска банка „Париба”, веднага отпуска кредит от 250 милиона евро за „размразяването” на строителството.

По този кредит досега сме изплатили 57,6 милиона евро лихви.
След напускането им, за особени заслуги банката приюти Кунева и Ковачев на работа с големи заплати .

Руснаците упорито настояват за „Белене” защото закритите четири реактора на АЕЦ ”Козлодуй” сериозно са засегнали интересите на руското ядрено лоби, както и на българското – това на по-малкият брат.

Американското посолство в София, което изучава задълбочено обстановката в България, а разполага и с големи възможности, следи внимателна преговорите за АЕЦ „Белене”. Защото в енергийния бизнес в България те искат да участват и големи американски фирми като „Уестингхаус”.

Посолството е изготвило специален доклад до Вашингтон, който Уикилийкс публикува.

Цитираме дословно някои характерни пасажи от доклада:

“Близък поглед към сектор енергетика разкрива идеалната среда за източване на пари и злоупотреби, които представляват голям процент от оборота на националния капитал и затова имат голямо въздействие върху страната, особено върху благосъстоянието на хората”.

“Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров твърди, че желае да освободи сектора от сенчестото влияние. Въпреки това твърдение Овчаров наскоро подписа договор за „Белене“ с руснаците, за 3,9 милиарда евро, което е още един пример за „грандиозен корупционен проект“, който олицетворява всичките слабости на сектора – липса на прозрачност, никаква или почти никаква конкуренция, слаб публичен и дори парламентарен контрол и огромно прахосване и скрити злоупотреби с държавни средства.”

През 2011 г., за да се ускори придвижването на проекта “Белене”, руската страна предлага да стане мажоритарен собственик на бъдещата централа, със съответната инвестиция.

След конкурс правителството на Бойко Борисов избира за финансов консултант голямата Британската банка HSBC, която трябва да изготви подробен доклад – „Оценка за строителството на АЕЦ „Белене”, който доскоро беше строго секретен.
Докладът на банка HSBC показа безогледно, смайващо с мащабите си ограбване.
След като бяха обявени за публични, поверителните документи от доклада показаха една страшна, умопомрачителна картина на невиждан грабеж от бедната ни страна.

Безжалостни и алчни са били както руските,така и българските енергийни ядрени лобита. Те действително са били „ЛЕШОЯДИ”.

От проекта АЕЦ „Белене”, още в начален етап те са откраднали огромни пари.
Наскоро“Болканлийкс” обяви някои секретни документи от Доклада на банката HSBC, които съдържат неоспорими доказателства за кражби по разплащанията на проекта. Ето само някои от тях:

Според изготвена справки, до 31 декември 2011 г. по ядрения проект са фактурирани общо 837 810 224.евро – българските плащания за АЕЦ “Белене”!
Срещу тези пари на площадката има капитализирани дълготрайни активи на стойност едва 45 069 597 евро без ДДС.

България е платила над 18 пъти повече. Разбирате каква колосална кражба!

Огромната сума от 792 740 626 милиона евро е присвоена от руските и български ядрени олигарси и мафиоти.

На консултанта “Уорли Парсънс”- параван на подизпълнителя “Риск Инженеринг” на Богомил Манчев – 203 807 140.59 евро без ДДС.

Платени са 177 766 142.88 евро и се дължат на Манчев още над 26 млн. евро.
Над 200 милиона евро консултантснки услуги за АЕЦ”Белене”, а проектът даже не е в начална фаза.

Руският Порф. Нигматулин посочи още, че АЕЦ “Козлодуй” е една от най-ефективните централи и руската технология показва, че нейната експлоатация може да продължи още минимум 20 години.

Руският експерт е категоричен, че независимо от резултатите от референдума, АЕЦ “Белене” няма да бъде построена, тъй като е неефективна и неизгодна за страната ни. Ако поради някаква странна причина обаче тя бъде построена, тогава ще изникне въпросът затова как да бъде употребена произвежданата енергия. Според проф. Нигматулин това ще доведе до по-ранно затваряне на АЕЦ “Козлодуй”.

“България има море от електроенергия днес и е нужно да се замислите дали реално ви е необходимо да произвеждате още такава. Страната ви произвежда два пъти повече електричество от Румъния, Турция, Гърция и Италия. На глава от населението се пада енергия, колкото е делът на турците и румънците. Всички данни категорично сочат, че у вас през следващите 20 години няма да има ръст на потреблението”, заяви руският професор.

Нигмаутлин обърна внимание и на високата цена на тока за крайния потребител. По неговите думи, ако тя се измерва в евроцентове, изглежда ниска, но спрямо бюджета на едно българско семейство е изключително висока. С новата АЕЦ крайната стойност на електроенергията ще се вдигне допълнително, тъй като парите за нейното построяване трябва да се връщат.

На въпроса за реалната цена на АЕЦ “Белене”, проф. Нигматулин обясни, че договорената с “Росатом” цена от 6 млрд. евро е много добра, ако се сравни със стойността на една централа в Западна Европа. Той обаче подчерта, че важен аспект от проекта “Белене” е фактът, че централата се строи на място, където няма връзки – подстанции. Това прави обекта много голям. В Русия разходите за изграждането на връзките към една нова генерация достигат до 60% от цената на проекта. Ако приемем, че това е вярно и за българската АЕЦ, то от 6 млрд., той може да струва на страната ни около 10 млрд.

Огнян Минчев казва:

”Проектът никога не е притежавал икономическа обосновка от гледна точка на инвестициите, които ще бъдат вложени в него, и на потенциалния пазар на електроенергията, която ще се произвежда от АЕЦ “Белене”. Проектът никога не е бил оценяван от гледна точка на потенциалните последствия върху българската енергийна система, върху функционирането на АЕЦ “Козлодуй” и на системата тецове “Марица изток”. Икономисти имат доста сериозни опасения, че построяването на АЕЦ “Белене” на практика ще затвори АЕЦ “Козлодуй” и “Марица изток”.

В България имаме и масово влияние на руските енергийни технологии, на всички видове руски енергийни доставки, което на практика означава, че Русия контролира в огромна степен българския енергиен пазар и енергийна система. Ако бъде построен АЕЦ “Белене”, това ще означава необратим монопол на Русия върху българската енергетика за целия 21 век. Последствията ще бъдат не само монополно високите цени за електроенергия, които ще плащат обикновените български граждани. Ще има и стратегически последствия за една страна, която е член на ЕС и НАТО и която си е позволила да бъде 100% зависима от друга страна, която е в най-добрия случай опонент на ЕС и НАТО в политическо, стратегическо, геополитическо измерение.”

Единственият национален референдум, проведен досега, се провали, заради идиотския фидоски въпрос: “Да развиваме ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?”.

Българите не отидоха да гласуват, не защото нямат позиция за АЕЦ”Белене”, а защото не бяха наясно какво ги питат.

ДАМИ И ГОСПОДА „БЪЛГАРСКИ” ПОЛИТИЦИ, СПРЕТЕ НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО. ЗА 23 ГОДИНИ НЕ СМЕ ВИДЕЛИ НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ДА Е ЗАЩИТИЛО БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС.

И АКО НЕ ГО НАПРАВИТЕ НАИСТИНА, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИДВА 22 СЕПТЕМВРИ.

МОЖЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА РЕШИ ДА ГО ОТПРАЗНУВА ПО НЕТРАДИЦИОНЕН НАЧИН.

This entry was posted in До институциите. Bookmark the permalink.

1 Response to За-Беля-Не!

  1. СТЕЛА says:

    ПОДКРЕПЯМ!

Leave a comment